top of page

TJENESTER

Generelle kjøretøy reparasjoner kan variere fra hverdagens bilservice til skift av bremseklosser eller eksosrørerstatninger og helt til de ikke så hyppige ting som å ha en ny registerreim montert.

Det er viktig at generelle problemer med bilen utbedres så fort som mulig. Utsettelse av bilreparasjoner kan føre til ytterligere skade og i noen ekstreme tilfeller føre til at bilen kan være usikker og ulovlig.

Uavhengig av hvilken reparasjon bilen din trenger, vil vi gjerne hjelpe deg.

Vi tar konsekvent sikte på å utvide vårt tjenestetilbud i tråd med markedet samt den generelle utviklingen og er i stand til å tilby de fleste reparasjoner på vårt verksted.

01

     EU-KONTROLL/ PERIODISK KJØRETØYKONTROLL•skilt med 8 som siste siffer framstilles i august

 

EU-kontroll er et juridisk krav for alle kjøretøy over fire år, med det formål å sørge for at bilen din oppfyller minstekravene for sikkerhet.

Det er ditt ansvar å sørge for at bilen din er EU-kontrollert i tide. Målet med EU-kontrollen, eller periodisk kjøretøykontroll (PKK), er å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark.

EU- kontroll kan utføres hos MJA Bilservice og vi tilbyr alle våre kunder automatisk innkaldelse ved registrering av bilen i vårt register.

Kontrollmåneden bestemmes av siste siffer på bilskiltet og kontrollåret med bilens registreingsår.

•skilt med 1 som siste siffer framstilles i januar
•skilt med 2 som siste siffer framstilles i februar
•skilt med 3 som siste siffer framstilles i mars
•skilt med 4 som siste siffer framstilles i april
•skilt med 5 som siste siffer framstilles i mai
•skilt med 6 som siste siffer framstilles i juni
•skilt med 7 som siste siffer framstilles i november
•skilt med 8 som siste siffer framstilles i august
•skilt med 9 som siste siffer framstilles i september

•skilt med 0 som siste siffer framstilles i oktober

02

     DRIFTSBREMS

 

Bremse sjekk er en viktig del av kjøretøyets sikkerhet så vi anbefaler at du kontrollerer bremsene på bilen din med jevne mellomrom og ikke bare når du har bilen på EU- kontroll. Hvis du for eksempel pleier å bruke bilen din på hovedsakelig korte turer, er det større sannsynlig at du vil ha slitt ned bremsene raskere enn hvis bilen er brukt hovedsakelig på lengre turer. Det er derfor viktig at du kan oppdage de mest vanlige avslørende tegn på når bremse har behov for vedlikehold eller reparasjon.

De to vanligste tegnene på bremseslitasje er:

  • En skrapelyd - dette tyder vanligvis på at bremseklossene har nådd minste tykkelse. Det anbefales at du tar kontakt med ditt verksted for å få bremsene kontrollert og hensiktsmessig reparert.

  • Trekk til venstre eller høyre når du bremser - dette indikerer normalt på at det kan være rust på bremseskiven eller problemer med bremsens hydraulikk ( calipper ).

Vårt bremsetestanlegg  gir et klart bilde av tilstanden på bilens bremser, enten du trenger nye bremseklosser, bremseskiver eller hvis bremsesystemet i seg selv  har behov for reparasjon. Alle elementene blir inspisert mot produsentens spesifikasjoner, noe som betyr at vi vil hjelpe deg å få bremsene tilbake til den mest effektive standard.

03

     REGISTERREIM

 

Registerreim er en viktig del av bilens motor. Unngå og erstatte dem på produsentens anbefalte retningslinjer kan føre til alvorlig skade på motoren. På MJA Bilservice er vi opptatt av å hjelpe deg å unngå store reparasjonskostnader forårsaket av registerreim svikt.

I motsetning til girkasser og clutcher hvor problemene kan bli diagnostisert, får registerreim en naturlig slitasje og krever erstatning over en viss tidsperiode eller kjørelengde. Imidlertid vil hver bilprodusent anbefale forskjellige intervaller for ulike modeller, og mange sjåfører er ikke klar over at denne komponenten krever spesielt vedlikehold.

Unnlatelse av å følge produsentens retningslinjer kan føre til kostbare skader, så vi anbefaler at du ber om en inspeksjon av registerreimen din på din neste bilservice. Å finne ut når registerreimen bør skiftes er lettere enn å ha bremsene kontrollert, men kan resultere i langt dyrere følgeskade dersom det er oversett.

Vi gir alle kunder en fastpris på bytte av registerreim.

04

     CLUTCH DIAGNOSE

I tilfelle du er i tvil om at noe er galt med clutchen på bilen din vil vi gjennomføre en gratis clutch sjekk mens du venter. Gjennom vår diagnose vil vi være i stand til å fortelle om din clutch er defekt før vi starter noe arbeid på bilen din. Hvis du tror at du har problemer med clutchen din så bring bilen din til oss og en av våre dyktige teknikere vil sjekke ut problemet uten forpliktelse for en reparasjon. Det vil bare ta noen få minutter så det er ikke nødvendig å bestille time.

05

     AIRCONDITION

 

På et tidspunkt var aircondition betraktet som en luksus som mange biler ikke hadde. Imidlertid er en stor andel av bilene nå utstyrt med aircondition eller klimakontroll som standard utstyr. Som enhver annen komponent lider denne delen av kjøretøyet normal slitasje så vedlikehold er avgjørende for å sikre fortsatt optimal ytelse av aircondition systemet og for samtidig fjerne eventuelle ubehagelige lukter.

Mange forbrukere er ikke bevisst på at bilens system bør fylles minst en gang hvert 2. år, og siden ikke aircondition påfylling utgjør en del av en generell service dersom bilen er mer enn to år gammel, er det mulighet for at du trenger en aircondition påfylling nå.

Vi tilbyr to nivåer av tjenesten som strekker seg fra en påfylling av airconditionen, til en omfattende service, påfylling og rengjøring av enheten.

bottom of page